Indlæser

Indlæser...

0 varer i kurven.
Forsendelse 0 ,-
Total 0,00 kr.

Vision og mission

Hos Refurb er vi båret af, at alle skal vinde. Vi tror på, at du vinder ved, at få et kvalitetsprodukt til en bedre pris – det vinder miljøet helt sikkert på – og vi vinder, når du er tilfreds. Derfor arbejder vi ud fra en vision om at gøre en forskel.

Visionen bag Refurb

At være holdningsdannende spydspids for grøn cirkulær økonomi inden for IT branchen for derigennem, at minimere det miljømæssige fodaftryk på verden ved at skabe en bæredygtig forretning baseret på genbrug.

Mission for Refurb

Refurb A/S har som mission, at skabe forretningsmæssig gevinst gennem:
1. Value recovery
2. Konkurrencedygtigt salg af genbrugt IT og forbrugerelektronik til private, offentlige og erhverv.
3. Reducering af miljøbelastningen ved at nedbringe behovet for produktion af ny IT og forbrugerelektronik
4. Genanvendelse af den del af produkterne, der ikke kan genbruges gennem salg

Genbrug og miljø

Mange brugte computere, skærme og bærbare ender alt for ofte - og alt for hurtigt - med deponering eller destruktion. Det synes vi er ærgerligt!

Selvom kontorets bærbare computere er blevet afskrevet i virksomhedens regnskab og derfor udskiftes med nyt, så kan andre sagtens få gavn af dem i flere år frem. Der er ingen grund til at sætte det i kælderen eller smide det ud.

Behovet er stagneret

Udviklingen har vist sig - for nogen forklaret med Moore´s Lov tilbage fra 1965 – at computerkraften udvikler sig eksponentielt. Det betyder, i en grov oversættelse, at du kan forvente en dobbelt så kraftig PC ca. hvert andet år. Der er stadig program- og spiludbydere, der forsøger at udnytte kapaciteten til fulde i det seneste niveau af teknologi. Hvis du derimod ikke arbejder professionelt med tung videoredigering, så er du fint dækket med en computer, der har et par års tro tjeneste bag sig. Udviklingen er så at sige langt foran behovet.

Fakta om elektronik affald

Elektronisk affald fra computere er et stort problem. Vi har lavet denne grafik, for at synliggøre facts omkring værdien ved, at genbruge elektronik.

Du er meget velkommen til at bruge grafikken, som du ønsker, bare husk at angive kilden.

Klik på billedet for at se hele grafikken

Cirkulær økonomi

Cirkulær økonomi er modsvaret til den lineære tanke om, at producere, bruge og smide væk. Hos Refurb tænker vi anderledes og inspireres af tanken om den cirkulære tanke, hvor det handler om at reducere forbruget, genbruge og i sidste ende genanvende mest muligt. Både i forhold til miljøet og den måde vi tænker forretning.

Ved at genbruge en computer, skal der produceres en computer mindre. Derved reducerer vi forbruget af ressourcer og genbruger selvsagt mere. Det som det ikke lykkes os, at genbruge bliver forsvarligt genanvendt. Det betyder, at så meget som det overhovedet er muligt bliver skilt ad, smeltet om og brugt til ny produktion.

Når vi tænker i cirkler om vores forretning, så er det blandt andet fordi vores kunder også er vores leverandører. Vi køber partier af brugt IT fra virksomheder, kommuner og offentlige institutioner, men vi sælger også til virksomheder, kommuner og institutioner.

Vi har allerede eksempler på, at vi har bidraget til, at give en computer 2 ekstra liv. Til en virksomhed fra ny og derefter først til endnu en virksomhed og nu hos en privat forbruger. Vi har kun været her siden 2008, så kæden burde kunne blive meget længere.

Tankerne bag cirkulær økonomi

Sådan tager vi selv ansvar for miljøet

Vi køber pap og emballeringsmaterialer hos Lund & Christensen A/S, som forhandler brugt emballage. Det betyder, at der skal produceres mindre pap, hvilket helt naturligt minimerer belastningen af miljøet.

Vi forsøger desuden, i videst muligt omfang, at genanvende så meget som muligt, af det emballage vi modtager varer i.

Vi har valgt at gøre vores hjemmeside Co2-neutral, for at minimere miljøbelastningen yderligere. Det gør vi ved, at opkøbe Co2 kvoter.

Læs mere på https://www.co2neutralwebsite.com/.

Refurbs eget IT-udstyr er selvfølgelig også genbrugt. Vi har som professionel virksomhed store krav til vores IT setup og dette behov udfyldes nemt med vores eget brugte udstyr. Fra labelprinter til serverpark.

Her kan du se, hvilke andre initiativer Refurb arbejder med for at blive en grønnere forretning:
https://cdn.refurb.eu/Documents/refurb-miljo/Roadmap.pdf.