Indlæser

Indlæser...

Cirkulær økonomi

Cirkulær økonomi er modsvaret til den klassiske lineære tanke om, at producere, bruge og smide væk.

Vi er hos Refurb stærkt inspireret af den cirkulære økonomi. Ellen MacArthur Foundation har i samarbejde med McKinsey & Co. og NERA Consulting Group udarbejdet en rapport, der viser, at frem mod 2035 kan Danmark gennem cirkulær økonomi:

  • Opnå 45 milliarder kr. ekstra på BNP
  • Øge eksporten med 3-6%
  • Skabe 13.000 nye jobs
  • Bruge 50% færre ressourcer
  • Sænke Co2 aftrykket med 3-7%

Ét af elementerne i opnåelsen af disse mål er, at genbruge mere IT. Her kommer Refurb ind i billedet som den bæredygtige samarbejdspartner, når virksomhedens bundlinje skal forbedres – uanset om vi taler økonomi eller miljø.

Vi genbruger op mod 98% af alt det IT vi opkøber – resten genanvendes. Refurb har derfor ikke noget affald og kan dermed bidrage til at din virksomhed bliver en del af væksteventyret som cirkulær økonomi har sat i gang i Europa.

Tankerne bag cirkulær økonomi

Fakta om elektronik affald

Elektronisk affald fra computere er et stort problem. Vi har lavet denne grafik, for at synliggøre facts omkring værdien ved, at genbruge elektronik.

Du er meget velkommen til at bruge grafikken, som du ønsker, bare husk at angive kilden.

Klik på billedet for at se hele grafikken

Gevinst ved genbrugt IT.

Elektronisk affald bidrager "kun" med 2% af alt vores samlede affald i verden. Udfordringen er, at 70% af de farlige kemikalier kommer fra elektronik. Mængden af affald stiger med 4-6% om året. Alene i Europa. Gevinsten ved, at genbruge ligger altså lige for.

At det så samtidig er en økonomisk fordel gør blot valget let. Udviklingen inden for IT sker med samme høje hastighed som altid. Vores behov er dog stagneret, så langt de fleste ikke kan udnytte de seneste teknologier.

Da Refurb opkøber IT-hardware fra professionelle – virksomheder og offentlige samarbejdspartnere – forhandler vi businessline modeller.

Gevinsten er altså en markant besparelse på IT-budgettet ved at benytte genbrugte kvalitetsprodukter og samtidig et solidt bidrag til en grønnere verden. Ganske enkelt!

Sådan tager vi selv ansvar for miljøet

Vi køber pap og emballeringsmaterialer hos Lund & Christensen A/S, som forhandler brugt emballage. Det betyder, at der skal produceres mindre pap, hvilket helt naturligt minimerer belastningen af miljøet.

Vi forsøger desuden, i videst muligt omfang, at genanvende så meget som muligt, af det emballage vi modtager varer i.

Vi har valgt at gøre vores hjemmeside Co2-neutral, for at minimere miljøbelastningen yderligere. Det gør vi ved, at opkøbe Co2 kvoter.

Læs mere på https://www.co2neutralwebsite.com/.

Refurbs eget IT-udstyr er selvfølgelig også genbrugt. Vi har som professionel virksomhed store krav til vores IT setup og dette behov udfyldes nemt med vores eget brugte udstyr. Fra labelprinter til serverpark.

Her kan du se, hvilke andre initiativer Refurb arbejder med for at blive en grønnere forretning:

Se Refurb roadmap