Indlæser

Indlæser...

Filtrér søgning

Ekstern harddisk - billig og masser af GB!

På denne side finder du vores brede udvalg af både eksterne og interne harddiske - du finder såvel de klassiske HDD-diske som de nyere og super hurtige SSD diske. Netop en SSD harddisk er et godt valg, hvis du foretrækker fart frem for store mængder lagerplads. SSD-diske er nemlig så hurtige, at din computer kan starte op på under 30 sekunder, og generelt kan åbne og lukke programmer hurtigt og effektivt. Bemærk at SSD diske har en størrelse på 2.5 tommer, og stationære computere bruger 3.5 tommer diske. Derfor vil det være en nødvendighed at have en holder, som man kalder et bracket, med, hvis en stationær maskine skal opgraderes med SSD. Dette gør, at en 2.5” SSD disk kan passe i den stationære, der normalt bruger 3.5” diske. Hvis du køber en genbrugt stationær computer hos Refurb, med opgradering til SSD harddisk, installerer vi selvfølgelig bracket + disk for dig.

Hvordan finder jeg den rigtige harddisk?

Når du skal finde den rigtige disk er det første step at sikre dig, du kigger på de rigtige diske - altså harddiske, der vil passe i din maskine. De fleste stationære PC’er bruger 3.5” diske, men mindre modeller fx USDT, eller USFF varianter kan også benytte de 2.5” diske, der normalt benyttes, hvis du mangler en harddisk til bærbar. En hurtig Google-søgning kan ofte afsløre, hvad der sidder i netop din computer, så du er sikker på at disken du kigger på vil passe i netop din maskine - alternativt er du altid velkommen til at kontakte os, og så vil vi gerne assistere dig ift. at finde ud af, hvilken disk, der sidder i din computer.

Når du kigger på harddiske, vil du muligvis også støde på det, der hedder en Msata eller M.2 Disk. Disse er harddiske på små printkort, som nogle maskiner benytter. I tilfælde af du skal bruge en M.2 disk, skal du være opmærksom på størrelsen af disken rent fysisk - fx 2280 som er den mest normale M.2 disk.

Efter du har fundet ud af, hvor stor disken skal være, skal du vurdere, hvad du har behov for. Her er tommelfingerreglen at en SSD-harddisk er hurtigere, men koster mere pr GB, og en HDD er langsommere, men koster mindre pr GB. Vi anbefaler altid, at du i selve maskinen har en hurtig og driftsikker SSD-harddisk, og at du enten har en sekundær eller ekstern disk til dataopbevaring. Denne kan med fordel være en klassisk HDD, da du her kan få en meget større mængde opbevaringsplads til samme eller lavere pris.

Hvor meget plads har jeg behov for på min harddisk?

Når man skal forklare hvor meget plads der er på en 80 gigabyte USB harddisk, så er det som regel lettest at forklare i forhold til antal film. En spillefilm fylder som regel 3-6 GB - afhængig af hvor god kvaliteten er.

Så en ekstern USB harddisk med 80 GB vil kunne indeholde ca. 15-20 film. Skal du gemme mange film, kan en billig ekstern harddisk med 250 GB være en god ide, men skal du blot gemme tekstfiler og fotos, så kommer du rigtig langt med en 80 GB harddisk.

Hvorfor er eksterne harddiske så billige hos Refurb?

Mange har hørt om fordelene ved fx at opgradere til en SSD harddisk - eller har siddet og manglet plads og er begyndt at kigge ind i at købe en ny disk, men er stoppet, fordi det kan gå ud over garantien på computeren selv at skifte harddisk. For at være sikker på en eventuel opgradering ikke går ud over din garanti eller reklamationsret, er det bedste sted at starte hos den forretning, hvor du oprindeligt købte maskinen. Deres garantibetingelser vil normalt nævne netop, hvordan du må gebærdige dig med maskinen, og hvilke opgraderinger du selv kan lave, uden det har indflydelse på garanti og reklamationsret. Hvis du har købt en genbrugt bærbar PC eller stationær computer hos Refurb, kan du på en bærbar skifte disken uden at det går ud over garantien, hvis denne er tilgængelig fra et servicedæksel. Et servicedæksel er en lille låge, der kun sidder fast med 1 eller 2 skruer på undersiden af maskinen. Hvis du har skiftet harddisk på en stationær computer, dækker vi ikke fejl i den disk du selv har isat, men resten af maskinen vil stadig være dækket. Bemærk at supportafdelingen muligvis gerne vil have den originale disk medsendt ved en eventuel reklamation. Dette for at kunne sikre det ikke er den nye disk der skaber problemer.Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du må skifte disk og/eller hvordan du gør det, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon, mail eller chat.