Smartphones og Genbrug

Vi køber flere og flere mobiltelefoner.

Ikke kun i Vesten, men også i høj grad steder som Kina, Afrika og Sydamerika.

Vi har lavet denne grafik for at sætte fokus på de miljømæssige udfordringer, fordele og muligheder ved genbrug af smartphones.

Lad din næste mobil være en genbrugt

Hver gang vi genbruger en mobiltelefon, er vi med til at passe på naturen. Det gælder også for iPads.

Det kræver nemlig mange ædle metaller at producere mobiltelefoner. Dele som skærmen, batteriet og printpladerne inde i telefonen består nemlig af metaller som guld, sølv, kobber og palladium. Derfor er det vigtigt, at der går så lang tid som muligt, inden mobiltelefonen ender sine dage.

Hos Refurb arbejder vi med computere og genbrug. Vi renser og optimering brugte mobiler.

Du for altid 12 måneders garanti når du køber genbrugt hos os, på samme måde som når du køber et nyt produkt. Derudover har du også to års reklamationsret, på samme måde som ved nye produkter.

Det betyder, at du faktisk i mange tilfælde er bedre stillet end ved køb af en ny mobiltelefon.

Klik her for at se udvalget af genbrugte billige smartphones.

Uddybning af tallene og statistikkerne

I løbet af 2016 vil der være 2 milliarder mennesker i verden, som bruger en mobiltelefon. Det er en meget kraftig vækst, og det skyldes som sagt delvist at vi bruger flere og flere mobiler, men også at flere og flere mennesker på kloden, får råd til at købe elektroniske produkter.

Mange afrikanere og kinesere har ikke råd til en bærbar computer, og derfor starter de i stedet med en mobiltelefon.

Det kan være svært at forholde sig til de store tal. 65.000 tons skrot per år er et svimlende antal. Ved at sammenligne det med antal blåhvaler, kan det blive lidt mere håndgribeligt.

455 blåhvaler svarer det til, når vi tæller alle skrottede mobiltelefoner for blot et enkelt år.

I dag er det kun 11% af disse telefoner, som bliver genbrugt.

Genbrug er en del af løsningen på udfordringerne, for hver gang vi forlænger livet på en mobiltelefon, sparer vi naturen for en masse ressourcer, fordi der skal produceres en mindre ny enhed.

Hvad betyder det konkret for miljøet når vi genbruger?

Denne undersøgelse hos Nokia sætter det i perspektiv. Hvis en ud af fire personer genbruger en mobiltelefon mere i sit liv, vil effekten være lige så stor, som hvis man fjernede 4 millioner biler fra vejene.

Vi kunne spare 240.000 tons råstoffer, svarende til drivhusgasser fra 4 millioner biler.

Netop fordi computere, tablets og mobiltelefoner har et meget højt indhold af giftige stoffer og ædle metaller, er det særligt vigtigt, at vi bliver bedre til at genbruge disse produkter.

Læs også: info grafik om computeren og genbrug.

One Comment

  1. Poul Erik Lundblad

    Mange gange fejler tingene ikke noget men køber nyt forde der er komme en ny model og den gamle bliver glemt i en skuffe og på et tidspunkt bliver smidt ud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *