Refurb guider: Bliv klædt rigtigt på til studiet!

Som (kommende) studerende kender du det sikkert – eksamen nærmer sig og computeren er stået af, du starter på et nyt studie og mangler en PC, eller også har du blot behov for en ny computer til dit nuværende studie. Hos Refurb vil vi forsøge at klæde dig på, så du får valgt den helt rigtige computer til dit studie.

Det er efterhånden blevet en fastdel af enhver studerendes redskaber, og nærmest uundværlig når det kommer til daglig lektielæsning, opgaveskrivning eller som eksamensmakker. Det er heller ikke en hemmelighed, at intet studie er ens – derfor stilles der også forskellige krav til den enkelte studiecomputer.

Du vil i dette blogindlæg blive guidet til hvilke områder som du skal holde øje med ved dit næste computerkøb – samtidig vil vi afslutteligt give vores bud på et par studievenlige computere – endda til studievenlige priser.

Processor – computerens hjerne

Processoren betegnes ofte som computerens hjerne, og er derfor vigtigt at have for øje når din næste studiecomputer udvælges. Vi anbefaler at du som minimum går efter en Intel i3- processor – dog skal du have for mente, at en nogle uddannelser kan have fordel af enten en i5 eller i7-processor, som er niveauerne over en i3.

Skal du bruge din computer til almindelig tekstbehandling er en i3 processor alt du behøver – større processor er til dig som ønsker mere kraft, eller til dig vis studie kræver at der arbejdes med tungere programmer.

Skærmen – skal være nem at have med

En yderst vigtig ting når du skal ud og købe en bærbar computer til studiet er skærmstørrelsen. Til langt de fleste studier anbefaler vi som højest en 15.6” skærm – hovedsagelig grundet computerens mobilitet. Indebære dit studie en masse grafisk arbejde anbefales en computer med en høj opløsning – 1600 x 900 pixel.

Harddisk – Hvor stor harddisk? Det afhænger af dit studie

Når det kommer til din studiecomputeres harddisk er med garanti to spørgsmål som melder sig; Hvilken type skal jeg vælge – SSD eller HDD? Hvor meget plads har jeg behov for?

For at gøre det kort – hos Refurb anbefaler vi altid en SSD harddisk af flere årsager. Teknisk set har en SSD harddisk (i modsætning til HDD) ingen bevægelige dele, hvilket gør den lettere at transportere, da den ikke vil være ligeså modtagelige mod bump. En SSD harddisk er ligeledes væsentlig hurtigere, og du vil derfor opleve en stor forskel i opstarten – dette er især anvendeligt til dig som ikke har et fast klasselokale.

For den generelle studerende, som hovedsageligt anvender sin computer til tekstbehandlingsprogrammer (Microsoft Word, Microsoft Excel, etc.) anbefales en lagringsstørrelse på 128-250 GB, da man ganske enkelt ikke vil få behov for mere.

Kræver dit studie derimod brug af tungere programmer (AutoCAD, Adobe Photoshop, etc.), og derved også større filer – anbefales væsentlig mere plads. Her kan du med fordele kombinere SSD (128 GB) til daglig drift af maskinen og HDD som ”lager” – en billig og nem løsning.

Se vores FAQ-video, hvor Michael fra salgsafdelingen forklarer forskellen på SSD og HDD

Batteriet – forskellige behov

En dag på studiet kan være lang – det kan den også for din computer. Har du svært ved at få adgang til en stikkontakt, er dette et område som fortjener ekstra fokus – vi anbefaler derfor såfremt det er muligt en batterilevetid på 5-6 timer. Er du ofte placeret med en stikkontakt inden for en armslængde, er dette derimod ikke det område som bør prioriteres højest, og du kan derfor nemt nøjes med mindre.

Grafikkort – nødvendigt ved grafisk arbejde

For langt de fleste uddannelser er det ikke nødvendigt med et dedikeret grafikkort – hovedsageligt da dette kun kræver tekstbehandslingsprogrammer. Hos Refurb anbefaler vi et dedikeret grafikkort til dig, vis studie ofte indeholder tungere grafiske programmer.

Tilslutningsmulighederne HDMI/VGA – Uundværligt til præsentationer

Kræver dit studie fra tid til anden, at der skal foretages præsentationer? I såfald er det vigtigt, at din computer enten har en HDMI og/eller en VGA udgang, da dette er de gængse tilkoblingsløsninger på mange studier.

Den oplagte studie-PC – 3 bud fra Refurb

Du er forhåbentlig ved at være klædt på, og er nu klar til at vælge din næste computer til studiet. For at hjælpe dig bedst muligt på vej, giver vi dig tre konkrete eksempler på studiecomputere som passer til forskellige behov.

Den budgetvenlige computer til studiet

HP EliteBook 2570p er et glimrende eksempel på at du kan få en rigtig god studiecomputer til en overkommelig pris. Computeren er er med sin kun 12.5” skærm yderst nem at have med på farten – samtidig er den udstyret med en Intel i3 processor, 8GB RAM og en 128 SSD harddisk. Der er ligeledes en VGA port samt flere USB-porte.

Denne EliteBook er det ideelle valg til gymnasielle uddanelser samt videregående uddannelser hvor computeren hovedsagelig anvendes til tekstbehandling.

Du finder vores udvalg af HP EliteBook 2570p her

Den perfekte allround bærbar til den studerende

Er du på udkig efter den gyldne mellemvej kan HP EliteBook Folio 1040 G1 være computeren for dig. I modsætningen til ovenstående har denne maskine en bedre processor, og du vil derfor opleve at den kan gøre flere opgaver lettere at fuldføre. Maskinen kommer med en 256GB SSD harddisk – hvorfor du også vil have plads til væsentlig flere filer.

På trods af en skærm på 14” kommer denne EliteBook i et yderst elegant og let design, og er derfor nem at have i tasken. Sidder du med mindre videoredigering er den ligeledes optimalt grundet den høje skærmopløsning på 1600 x 900 pixel.

Denne computer er det ideelle valg som gerne vil have endnu mere kvalitet end ovenstående – samtidig med at prisen holdes i bund.

Du finder vores udvalg af HP EliteBook Folio 1040 G1 her

Den kraftfulde studiecomputer

Er du på jagt efter den ultimative studie PC er Dell Precision M3800 det rette valg. Computeren er udstyret med en stærk Intel i7-processor, og vil derfor overkomme stort set alle opgaver den skulle blive stillet overfor – i sammenspil med 12GB RAM og en 256GB SSD harddisk er den en ren arbejdsmaskine.

Skærmen er en sag for sig selv – du får alt denne kraft i en computer med en skærm på 15.6” – derved let at transportere. Med en opløsning på 3200 x 1800 pixel får du ikke en bedre opløsningen – samtidig får du også touchscreen.

Udstyret med et dedikeret NVIDIA Quadro K1100M graffikkort, og anbefales derfor til dig som går på et studie hvor tunge programmer som Adobe-pakken og AutoCAD er en del af hverdagen – dette vil denne Dell maskine nemt kunne overkomme.

Du finder vores udvalg af Dell Precision M3800 her
Kontakt os på tlf. (+45) 7020 3647 eller mail@refurb.dk, hvor vi hellere end gerne vil guide dig til det rette valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *