Recycling og computere (infografik)

Vi har lavet denne grafik, for at synliggøre nogle fakta omkring elektronisk affald og belastningen af miljøet.

Salget af computere (laptops, telefoner, tablets etc.) eksploderer i disse år, og det belaster i høj grad miljøet. Ikke så meget her i Nordeuropa, men i byer som Guyis i Guangdong provinsen i Kina, er det noget man i høj grad mærker.

Hold tungen lige i munden, og følg med nedover disse overraskende tal.

refurb_infograp

Her finder du vores udvalg af bærbare computere, som alle er genbrugte og klar til næste ejer, med fornyet garanti og returret.

5 Comments

 1. Som moderne forbruger køber jeg og smider ud i et væk, så jeg må siges at bidrage til denne statestik. Gad vide hvad der skulle til for at bremse den udvikling?

 2. Efter har læst artiklen skal jeg helt sikkert overveje en brugt komputer til næste år. Stakkels Afrika og Kina men det bliver en global problem snart hvis vi ikke køber brugt elektronik;)

 3. Maria Fredgaard

  Det er vildt at 2% kan svine så meget, hatten af for at I sætter fokus på det!

 4. Ida Klockmann

  Tak for informationen – det gør virkelig indtryk. Vil I evt. komme med et par gode råd til, hvad man kan gøre med ens gamle elektronik (udover at vente så længe som muligt med at erstatte det)? Er det fx fint nok, at smide det i elektronisk affald? Og hvad sker der egentlig med elektronisk affald, når det bliver hentet fra ens hjem? Bliver det splittet ad så indmaden kan bruges igen?
  På forhånd tak for svaret – og for jeres gode arbejde.

  • Refurb

   Tak for din kommentar og engagement i kampen for et mere bæredygtigt forbrugersamfund.
   Når du afleverer dit IT på feks genbrugspladsen og lignende steder kan du som udgangspunkt godt regne med at de behandler det miljømæssigt forsvarligt, hvilket indebærer at de adskiller dit IT for at få mest muligt ensartet materiel til genanvendelse. Det som du dog ikke kan regne med, er at den vil blive genbrugt. Genbrugspladsen burde i virkeligheden hedde genanvendelsespladser. Refurbisherer som Refurb er motiveret af at holde liv i it i den oprindelige form så længe som det er muligt. Når det ikke er en mulighed er genanvendelse en Super ide.
   På nuværende tidspunkt opkøber Refurb primært fra erhverv og offentlige institutioner, og dermed ikke private, men du er altid velkommen til at sende det ind til os, eller aflevere det på vores adresse i Hornslet.
   Håber du fik et svar du kan bruge, ellers skriver du bare igen eller ringer ind. Vi elsker at snakke om disse emner????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *